Ginseng-poeder

Productinformatie:

Onze Ginsengpoeder is 100% puur en zuiver en vrij van allergenen.

Makkelijk te verwerken In een drankje, yoghurt, dessert, smoothie, water of maak er thee van (3-5 gram, 5-10 minuten koken en daarna zeven)

 

Mogelijke Gezondheidsvoordelen op een rijtje

  • Bevordert het lichamelijk en geestelijk welzijn;
  • Helpt vermoeidheid en/of stress tegen te gaan;
  • Optimaliseert het uithoudingsvermogen en energielevel;
  • Libido verhogend

Ginsengpoeder 100 gram

 

Er zijn meer dan 30 verschillende soorten planten die geassocieerd worden bij de Ginseng planten. Maar wat is de Panax Ginseng dan? De Koreaanse Panax Ginseng is de enige  bruine, knoestige wortel die de grootte van een pink heeft en lijkt op de vorm van het menselijk lichaam. Het wordt voor meer dan 5000 jaar gebruikt en beschouwd als de sterkste vorm van Ginseng. Koreaanse Ginseng groeit voornamelijk in Zuid-Korea. Ginseng bevat verschillende farmaceutische componenten, zoals ginsenosides en polyacetylenes. De planten groeien op de bergen van en worden meestal door monniken gekweekt en verzorgt. De planten moeten minstens 7 tot 10 jaar groeien voordat zij de juiste sterkte en ingrediënten bezitten. Daarna groeit er op die grond enkele jaren niets meer omdat de Ginseng de voedingstoffen er uitgeroofd heeft. Ginseng is eeuwenlang een traditionele medicijn geweest. Tegenwoordig wordt het poeder vooral verwerkt in thee, koffie, shampoo en crème. Wilt u de Koreaanse Panax Ginseng poeder kopen? Bestel deze dan snel en gemakkelijk op onze site.

 

Ingredienten Koreaanse Panax Ginsengpoeder

Koreaanse Panax Ginseng

Koreaanse Panax Ginsengpoeder

Ginseng wordt al eeuwenlang gebruikt als een traditioneel medicijn en als algemeen lichaam versterkend middel. Zo zou het o.a. zorgen voor een energieboost. Dit maakt dat Koreaanse Panax Ginseng vandaag de dag zelfs één van de meest populaire kruidengeneesmiddelen ter wereld is.  Wil jij weten wat het allemaal nog meer kan doen voor het lichaam? Lees dan vooral verder.

Wat is Koreaanse Panax Ginsengpoeder?

Koreaanse Panax Ginseng is afgeleid van het Griekse woord 'panacea', wat letterlijk 'geneest alles' betekent. De Koreaanse Panax Ginseng is een meerjarige struik, van ongeveer 50-80 cm hoog. De struiken groeien op de bergen van Oost-Azië, voornamelijk in Zuid-Korea, China en Japan. Panax Ginseng is echter oorspronkelijk afkomstig uit Korea en dat is ook de reden waarom het Koreaanse Ginseng genoemd wordt. 

De wortel van de Ginsengplant wordt gebruikt om supplementen van te maken en wordt ingezet bij veel uiteenlopende soorten klachten. Er bestaan maar liefst 30 verschillende soorten Ginseng planten, elk met eigen unieke helende eigenschappen. De Koreaanse Panax Ginseng wordt echter beschouwd als de sterkste in zijn soort. De actieve bestanddelen in de Koreaanse ginseng worden ‘ginsenosiden’ genoemd.

Voedingsstoffen Koreaanse Panax Ginsengpoeder

Ginseng bevat verschillende farmaceutische componenten, zoals ginsenosiden en polyacetylenen.Ginsenosiden zijn steroïdeachtige stoffen en hebben een specifieke en rustgevende werking. Koreaanse Panax Ginseng bevat daarnaast veel antioxidanten en insulineachtige stoffen die in geen enkele andere Ginsengsoort voorkomen. Van antioxidanten weten we dat ze helpen tegen veroudering en ziekten.

Wat is de werking van Koreaanse Panax Ginsengpoeder

Koreaanse Panax Ginseng - letterlijk: geneest alles- doet zijn naam eer aan. Koreaanse Ginseng heeft namelijk enorm veel positieve effecten op de gezondheid. Zo is het een krachtige adaptogeen welke het aanpassingsvermogen verhoogt bij psychisch en fysiek belastende omstandigheden. Om deze reden wordt Koreaanse Ginseng ook veel gebruikt door sporters. Het bevordert het lichamelijk en geestelijk welzijn. Het geeft energie en een gevoel van vitaliteit. 

Een andere belangrijke werking van Ginseng is dat het helpt bij vermoeidheid, uitputting en concentratieverlies. Ook bevordert het een goede werking van het immuunsysteem en helpt het bij het verminderen van stress.  Tot slot schijnt het gebruik van Ginseng ook een libido verhogend effect te hebben. Met zoveel voordelen is Ginseng met recht een superfood die niet mag ontbreken in je keukenkastje!

Mogelijke Gezondheidsvoordelen op een rijtje

  • Bevordert het lichamelijk en geestelijk welzijn;
  • Helpt vermoeidheid en/of stress tegen te gaan;
  • Optimaliseert het uithoudingsvermogen en energielevel;
  • Libido verhogend.

Toepassing en aanbevolen dosering

De aanbevolen dagelijkse hoeveel Ginsengpoeder ligt tussen de 1 tot 2 gram per dag (1 theelepeltje is ongeveer 2 gram). Koreaanse Ginsengpoeder kun je uitstekend mengen met water, smoothies, yoghurt of sapjes. Gebruikelijk in de Aziatische landen is echter om er thee van te maken. Dit doe je door heel simpel door +/- 3 gram Ginsengpoeder, gedurende 5 tot 10 minuten, in water te koken. 

Net als met alle andere superfoods is het ook bij Ginseng belangrijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Koreaanse Ginsengpoeder altijd op een droge en koele plek én buiten het bereik van kinderen.

Ben je zwanger, geef je borstvoeding, gebruik je medicijnen, heb je lactatie problemen of  ander onderliggend lijdend, dan is het altijd verstandig om eerst een arts of deskundige te raadplegen alvorens je Ginseng gaat gebruiken. Daarnaast is het ook geen vervanging van gezonde en gevarieerde voeding. Combineer Ginsengpoeder daarom altijd met een gezond voedingspatroon én voldoende beweging voor het beste resultaat.

Allergenen

Onze Koreaanse Ginsengpoeder van ginseng.nl is gegarandeerd vrij van: geur-, kleur- en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. 

Koreaanse Panax Ginsengpoeder wordt verpakt in een ruimte waar geen noten worden verwerkt. Om deze reden is onze Koreaanse Ginsengpoeder dan ook  geschikt voor mensen met een (ernstige) notenallergie. Ginseng is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Ginseng. Bij twijfel raadpleeg uw arts.

Koreaanse Ginsengpoeder kopen? 

Zoals gezegd is Koreaanse Panax Ginseng een van de meest populaire kruidengeneesmiddelen ter wereld is. Dit is ook heel logisch als je kijkt welke voordelen een klein theelepeltje Ginsengpoeder per dag met zich meebrengt! Ben je benieuwd geworden of Ginseng ook wat is voor jou? Bestel dan vandaag nog, voor een optimale werking, de 100% zuivere pure Koreaanse Panax Ginsengpoeder van ginseng.nl. Je kunt bij ons kiezen uit een zakje van 50 of 100 gram, zodat je rustig kunt bekijken of het bevalt!  Wacht niet langer en bestel vandaag nog, voor een nieuwe gezonde start met Ginsengpoeder!

Sorteer op
© 2014 - 2024 ginseng.nl | sitemap | rss