Koreaanse ginseng

Op Ginseng.nl bestelt u heel eenvoudig allerhande producten op basis van Koreaanse Ginseng. Ginseng producten passen in een moderne, gezonde levensstijl. Dat komt omdat ginseng het menselijk lichaam ondersteunt op tal van vlakken.

De officiële naam van Ginseng is Panax Ginseng. Ginseng is een plant met een langzaam groeiende stevige wortel. Deze wortel staat erom bekend dat het de algehele gezondheid van iemand kan verbeteren. Het is één van de meest populaire geneeskrachtige middelen van dit moment. Van oudsher wordt Ginseng gebruik voor het genezen van medische aandoeningen en psychische klachten.

Tegenwoordig wordt Ginseng verwerkt in cosmetica (zoals shampoo, douche crème etc.) en als voedingssupplement, meestal in poeder- of tabletvorm. In onze webshop vindt u een overzicht van al onze authentieke Koreaanse Ginseng producten. In deze producten vindt u extracten van de medicinale wortel Panax Ginseng.

De heilzame werking van Koreaanse ginseng

Koreaanse Ginseng is een geneeskrachtige plant met een langzaam groeiende stevige wortel. De officiële naam is Panax Ginseng. Panax betekent ook wel “alles-genezer”. Van oudsher wordt Ginseng gebruik voor het genezen van medische aandoeningen en psychische klachten. Op dit moment is het één van de meest populaire alternatieve geneesmiddelen en superfood. De Ginseng wortel staat er om bekend dat het de algehele gezondheid van iemand kan verbeteren. Daarnaast wordt het hedendaags gebruikt om allerlei verschillende aandoeningen te behandelen.

De homeopathische werking van Ginseng kan zich aanpassen aan elke situatie en zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans zijn. Het lichaam is in staat om storende omgevingsfactoren beter te verdragen. Enkele voorbeelden van de geneeskrachtige werking van Koreaanse Ginseng:

 • Meer energie: Fysiek en mentaal zal de activiteit worden verhoogd. Bij het gebruik van Ginseng zal u minder vermoeid zijn en meer energie hebben
 • Minder stress: Ginseng kan het stressgevoel verminderen, is rustgevend en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest.
 • Bevordert de spijsvertering: Door het verwerken van Ginseng in voeding of door het slikken van voedingssupplementen kan de spijsvertering worden bevorderd. Dit helpt o.a. bij het verliezen van gewicht.
 • Verbetert cognitieve functie: Ginseng zorgt ervoor dat iemand beter in staat is na te denken en verbindingen te maken tussen begrippen, zodat het concentratievermogen hoger is.
 • Verbetert het algehele immuunsysteem: Het lichaam is beter in staat om schade en klappen van buitenaf op te vangen. De kans op infecties en dergelijke is aanzien kleiner.
 • Vermindering kans op ziektes: Ginseng kan ervoor zorgen dat u minder risico loopt op ziektes als kanker en dergelijke.
 • Verhoogt libido en vruchtbaarheid: De werking is voor mannen is: Werkt opwekkend, verbetert het prestatievermogen.
 • Kan levensverwachting verlengen: Ginseng kan, in combinatie met een gezonde levensstijl, de algehele levensverwachting met meerdere jaren verlengen en de kwaliteit van deze jaren verhogen.
 • Vermindert menstruatie en overgangsklachten: Ginseng kan menstruele stoornissen verhelpen zoals pijnlijke krampen. Daarnaast wordt de hormoonspiegel beter in balans gehouden en kunnen algemene klachten tijdens de menstruatie en overgang verminderd worden.
 • Positieve invloed op de bloeddruk: Bij zowel een hoge en lage bloeddruk kan Ginseng een normaliserende werking hebben. Bij ouderdomsdiabetes wordt bijvoorbeeld het bloedsuikergehalte verhoogd en gestabiliseerd.

 

Werking van Ginseng bewezen in wetenschappelijk onderzoek

Ginseng bevat het mineraal zink en de vitamines A en B6. Deze ingrediënten helpen bij het produceren van thymische hormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goede werking van het afweersysteem. Daarnaast is er nog het voornaamste actieve component van Ginseng: ginsenosiden. Dit zijn steroïde achtige stoffen die de geneeskrachtige eigenschappen bevatten. Doormiddel van verschillende onderzoeken zijn er inmiddels uiteenlopende gunstige effecten van Ginseng Panax bevestigd. Hieronder staan de belangrijkste bevindingen in de wetenschap:

Verbeterende werking op stressoren

Onderzoek van het gebruik van Ginseng onder militairen en astronauten heeft uitgewezen dat de werking van Ginseng de nadelige effecten van stress vermindert (2). Deze resultaten worden ondersteund middels een experimenteel onderzoek op onder andere geïsoleerde organen. Hiermee werd aangetoond dat Ginseng een verbeterende invloed heeft op stressoren zoals virusinfecties, emotionele stress, bestraling, alcoholintoxicatie, immobilisatie, negatieve effecten van tumoren en zuurstoftekort (1).

Minder kans op kanker, toename van antigifstoffen en activiteit witte bloedcellen

Wetenschappelijk onderzoek toont verder aan dat de plant het algemene immuunsysteem verbetert. Er werd onder andere met een in-vitro onderzoek vastgesteld dat het Ginseng-extract zorgde voor een toename van de productie van antistoffen in het lichaam. Bij gezonde mensen werd vastgesteld dat het de activiteit van de NK-cellen (natural killer cellen) verbeterde. Dit zijn witte bloedcellen die als eerste optreden in het immuunsysteem ter verdediging van vreemde indringers zoals tumoren, bacteriën en virussen (1). Middels een uitgevoerde studie in Korea werd tevens vastgesteld dat Ginseng gebruikers minder kans hebben om kanker te krijgen in het gehele lichaam (3).

Bescherming van de hersenen en antiallergische eigenschappen

Daarnaast blijkt de veelzijdige werking van Panax Giseng uit een onderzoek waarin is aangetoond dat inname zorgt voor een neuro protectieve werking, ofwel de bescherming van de hersencellen tegen beschadiging die is ontstaan door bijvoorbeeld stress, drugs, alcohol en andere toxinen (4). Het gebruik van Ginseng kan tevens allergische reacties verminderden. Onderzoek wees namelijk uit dat Ginseng antiallergische eigenschappen bevat (5, 6).

Positieve effecten op algemeen fysiek en mentaal functioneren

Belangrijk is dat Ginseng ook anabole eigenschappen heeft. Dit komt tot uiting in de stimulering van de eiwitsynthese. Daarnaast heeft het de mogelijkheid om de bloedsuikerspiegel te verlagen. In een experiment werd onder andere vastgesteld dat het gebruik van Ginseng het uithoudingsvermogen bij zwemmen verhoogt (2). Daarnaast wijzen studies erop dat langdurig gebruik van Ginseng een gunstige invloed heeft op het zuurstofgebruik, spierkracht en algehele fysieke prestatievermogen. Daarnaast toonde een onderzoek, uitgevoerd door nachtverpleegkundigen, aan dat Ginseng de stemming positief beïnvloedt en de algehele vermoeidheid vermindert. Ook werd er in een verder onderzoek vastgesteld dat ginseng een positief effect heeft op de spermaproductie en dat bepaalde ginsenosiden het leervermogen en het geheugen kunnen verbeteren (2).

Werking van verschillende soorten Ginseng

Tegenwoordig is Koreaanse Ginseng in veel verschillende vormen verkrijgbaar. Het is onder andere te verkrijgen in cosmetica en verzorgingsproducten zoals douche crème, tandpasta, huid crème en shampoo. Tevens als voedingssupplement zoals tabletten, extracten, koffie en thee. Uw klachten bepalen de meest geschikte vorm van Ginseng. Wilt u bijvoorbeeld uw dagelijkse vermoeidheid tegengaan dan is Ginseng thee of koffie geschikt. Wilt u uw spijsvertering bevorderen of sneller afvallen? Dan zijn Ginseng extracten een goede keuze. Voor huidproblemen zoals bijvoorbeeld psoriasis is Ginseng crème een goede oplossing. In ons assortiment kunt u de verschillende soorten producten bekijken. U kunt ook contact met ons opnemen als u wilt weten welk product het meest geschikt voor u is.

Mogelijke bijwerkingen van Ginseng

Hoewel Ginseng voor veel mensen dé oplossing is tegen bepaalde lichamelijke of psychische klachten, is het wel aan te raden om na te gaan of de inname niet in strijd is met eventueel medicijngebruik of ziektes. Als u chronisch of ernstig ziek bent (u bent bijvoorbeeld hart of diabetespatiënt of kampt met psychische klachten) dan is het altijd aan te raden om eerst uw arts te raadplegen. Daarnaast is Ginseng niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Raadpleeg bij twijfel over het gebruik altijd uw arts.

Eenvoudig Koreaanse Ginseng bestellen

Al onze Koreaanse Ginseng is gezond, natuurlijk en past in een eigentijds voedingspatroon. Bewuste mensen kiezen voor onze Ginseng producten. Niet alleen vanwege de kwaliteit en de authenticiteit, maar ook vanwege het gemak waarmee onze producten te bestellen zijn. Aarzel dus niet en bestel direct uit ons ruime assortiment van gezonde en natuurlijke producten.

Bronnen

 • (1) - Radix Ginseng in: WHO monographs on selected medicinal plants (1999). WHO, Genève Vol. 1, 168-182
 • (2) - Rai D. et al. (2003). Anti-stress effects of Ginkgo biloba and Panax Ginseng: a comparative study, Journal of Pharmacological Sciences 9, 458-464
 • (3) - Yun T.K., Choi S.Y. (1998). Non-organ specific cancer prevention of Ginseng: a prospective study in Korea, Int. J. Epidemiol. 27(3), 359-364
 • (4) - Van Kampen J et al. (2003). Neuroprotective actions of the Ginseng extract G115 in two rodent models of Parkinson's disease, Exp. Neurol. 184(1), 521-529
 • (5) - Lee EJ et al. (2004). Ginsenoside Rg1 enhances CD4(+) T-cell activities and modulates Th1/Th2 differentiation; Int. Immunopharmacol. 4(2), 235-244
 • (6) - Park EK et al . (2003). Antiallergic activity of ginsenoside Rh2, Biol. Pharm. Bull. 26(11), 1581-1584