Vijf veelgestelde vragen over ginseng

19 Februari, 2018 12:13

Ginseng is een natuurlijk geneesmiddel dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Wij krijgen echter nog regelmatig vragen over deze Oosterse wortel. Tenslotte is nog niet iedereen bekend met deze wortel en al haar veelzijdige toepassingen. Wij geven u daarom vandaag antwoord op vijf van de meest gestelde vragen als het om ginseng gaat. Bekijk snel of uw vraag ertussen staat en kom meer te weten over ginseng.

1. Wat doet ginseng voor het lichaam?

We noemden het al even, maar ginseng is een ontzettend veelzijdig natuurlijk geneesmiddel. Het kruid werkt onder andere goed tegen vermoeidheid en stress, verbetert het concentratievermogen en de weerstand. Daarnaast heeft ginseng een positieve invloed op de stofwisseling, waardoor het kruid kan bijdragen aan het verliezen van gewicht. De ontstekingsremmende eigenschappen van ginseng kunnen zelfs uw psoriasis- en eczeemklachten verminderen.

2. Welke ginseng is het beste?

Er zijn verschillende soorten ginseng. Iedere ginseng heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. De reden dat wij vooral Panax ginseng verkopen, is omdat dit de originele en de meest heilzame ginseng is. Vrijwel alle wetenschappelijke onderzoeken naar ginseng zijn ook gebaseerd op deze soort. Let er bij het kopen van een ginseng product op dat het daadwerkelijk Panax ginseng als hoofdingrediënt bevat en dat er geen onnatuurlijke stoffen als parfums en parabenen zijn toegevoegd.

3. Hoe snel werkt ginseng?

Dit verschilt per persoon en per product. Wanneer u ginseng gebruikt tegen stress of een slecht humeur, werkt het kruid na ongeveer een week. Ook bij het slikken van ginseng tegen vermoeidheid merkt u na ongeveer een week verschil. Dit blijkt uit een Engels onderzoek dat werd uitgevoerd door de wetenschappers Kennedy, Reay en Scholey. Tijdens dit project kregen vrijwilligers een week lang iedere dag 200 milligram Panax ginseng toegediend. Op de achtste dag bleek dat de vrijwilligers kalmer en vrolijker waren dan aan het begin van het onderzoek. Ook waren ze beter uitgerust en was hun concentratievermogen verbeterd.

4. Waar komt ginseng voor?

Ginseng komt van oorsprong uit Oost-Azië, daarom spreken we meestal over Koreaanse of Chinese ginseng. Tegenwoordig wordt ginseng echter op grote schaal gekweekt, onder andere in China, Korea, Japan en Rusland. Er zijn nu zelfs bossen in Noord-Amerika waar de plant gekweekt wordt. In onze webshop koopt u voornamelijk Koreaanse ginseng, oftewel Panax ginseng.

5. Wat kost ginseng?

De prijs van ginseng verschilt per aanbieder en per product. In de webshop van Ginseng.nl betaalt u voor 30 gram 100% puur ginseng extract € 29,50. De ginseng wortel is ook verkrijgbaar in de vorm van een crème, hiervoor betaalt u bij ons € 16,50, in plaats van € 24,99. In onze webshop zijn nog veel meer producten met ginseng verkrijgbaar, bijvoorbeeld ginseng thee, ginseng koffie en shampoo met ginseng.

Is uw vraag over ginseng niet behandeld in dit blog of heeft u een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0654225038.

< Co-enzym Q10 voor verlichting van migraine Uitgelicht: 3 winterse voordelen van ginseng >