Uitgelicht: 3 winterse voordelen van ginseng

29 November, 2017 08:27

We kunnen het niet meer ontkennen: de dagen worden korter, de temperatuur daalt en ’s ochtends moet de ijskrabber weer tevoorschijn gehaald worden. Dat betekent dat de winter is aangebroken! Wat ons betreft een gezellige periode met de feestdagen, maar ook het seizoen van virussen en vermoeidheid. In de winter kan uw gezondheid dus wel wat hulp gebruiken; wij lichten drie voordelen van ginseng uit die u een handje helpen om de winter door te komen.

Voordeel 1: een boost voor uw immuunsysteem

We noemden het al even aan het begin van dit blog: de winter is het favoriete seizoen van virussen om zich te verspreiden. Over het algemeen is onze weerstand deze maanden minder, waardoor we sneller vatbaar zijn voor verkoudheden en griepjes. Heel begrijpelijk dus dat u uw weerstand een handje wilt helpen. Ginseng is een goede oplossing en in vele vormen verkrijgbaar. Neem dagelijks een kopje ginseng thee of maak gebruik van ginseng extract. Hierdoor is uw lichaam beter in staat om klappen op te vangen en is de kans op infecties een stuk kleiner.

Voordeel 2: meer energie, minder stress

Vier op de tien Nederlanders voelen zich in de winter vaker moe dan in de zomer. Dit heeft te maken met de wintertijd en het feit dat we minder vitaminen uit zonlicht halen. Geen wonder dat u zich deze periode vermoeider voelt. Ook stress ligt dit seizoen op de loer. Niet alleen werk zorgt voor stress, maar ook de gezellige feestdagen. Het kopen van cadeautjes en het plannen van feestjes zijn mogelijke oorzaken van stress. Ginseng heeft een rustgevende werking en zorgt voor een ontspannen lichaam en geest. Daarnaast verhoogt ginseng de fysieke en mentale activiteit waardoor u meer energie heeft.

Voordeel 3: ginseng bevordert uw spijsvertering

Met het oog op de goede voornemens in januari is een goede spijsvertering extra handig. Een goed werkende spijsvertering draagt namelijk bij aan het verliezen van gewicht. Laat afvallen nou net een voornemen zijn dat elk jaar weer hoog staat in de lijstjes met goede voornemens. Natuurlijk is het in de eerste plaats belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Het slikken van een voedingssupplement bevordert uw spijsvertering; hetgeen helpt bij het verliezen van die overtollige kilo’s. Niet alleen het slikken van ginseng extract is een goede oplossing; voor vrouwen hebben we speciale ginseng royal jelly.

Wilt u meer weten over de voordelen van ginseng in de winter of wilt u meer informatie over onze producten? Bekijk dan de bijbehorende informatiepagina of neem contact met ons op via 06-54225038 of aleeuwen@ginseng.nl.

< Vijf veelgestelde vragen over ginseng Ginseng helpt u te stoppen met roken >