De voordelen van Q10 tabletten

9 Augustus, 2016 10:24

U heeft het misschien wel eens voorbij zien komen in reclames: producten met Q10. Deze stof, eigenlijk het Q10 co-enzym, komt in steeds meer verzorgingsmiddelen en supplementen voor waarvan men zegt dat ze bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Maar wat is Q10 eigenlijk, wat zijn de voordelen en waarom zou u Q10 tabletten slikken?

De positieve effecten van Q10 tabletten

Het slikken van Q10 tabletten om de voorraad Q10 in uw lichaam aan te vullen, levert mogelijk de volgende positieve effecten op:

  • Een verhoogd immuunsysteem
  • Een verlaagde bloeddruk
  • Een lager cholesterolniveau
  • Meer energie
  • Het voorkomen van migraine
  • Het verminderen van hart- en vaatziekten

Wat is het Q10 co-enzym?

Het Q10 co-enzym is aanwezig in elke cel van uw lichaam en draagt bij aan de energievorming in deze lichaamscellen. Wanneer Q10 niet of in mindere mate aanwezig is, sterft de stof uiteindelijk af. Gelukkig maakt ons lichaam zelf Q10 aan, hiervoor zijn vitamines als B2, B3, B5, B6, foliumzuur en vitamine C nodig. Ook verschillende elementen, zoals zink, koper en magnesium helpen ons lichaam om Q10 aan te maken.

Behalve dat het menselijk lichaam zelf Q10 aanmaakt, krijgen we de stof ook binnen via allerlei (dierlijke) producten. Onder andere vlees, vis, gevogelte en noten bevatten Q10.

Voedingsmiddel

Portie

Hoeveelheid Q10 (mg)

Biefstuk

250 gram

2,6

Haring

150 gram

2,3

Kip

125 gram

1,4

Gestoomde forel

100 gram

0,9

Pinda’s

50 gram

0,8

Dit doet het Q10 co-enzym met uw lichaam

Q10 is vooral belangrijk voor uw hartcellen. Uit onderzoek van het ziekenhuis Mayo Clinics in de Verenigde staten blijkt dat mensen met een hoge bloeddruk baat hebben bij het slikken van Q10. Mensen met hart- en vaatziekten hebben aantoonbaar een lager Q10-gehalte dan mensen zonder deze ziekten. Hartcellen hebben Q10 nodig om de hartspier, die continu aan het werk is, te voorzien van energie. De hartspier heeft deze energie nodig om bloed door uw lichaam te pompen.

Q10 levert niet alleen een positieve bijdrage aan uw hart, maar ook aan de stofwisseling. Q10 zorgt er namelijk voor dat de energieverbranding in ons lichaam optimaal is. Dit co-enzym levert de energie die uw lichaam nodig heeft voor een goede verbranding.

Q10 tabletten slikken

Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam van nature minder Q10 aan. Ook het bewerken van voedsel zorgt ervoor dat bepaalde voedingsstoffen uit het eten verdwijnen, bijvoorbeeld bij het te lang koken van groenten of vlees. Het slikken van Q10 tabletten, naast een gezond en gevarieerd voedingsdieet, zorgt ervoor dat u de hoeveelheid Q10 in uw lichaam op peil houdt. Ondanks dat er geen ernstige bijwerkingen van Q10 tabletten bekend zijn, raden we u wel aan om een arts of een deskundige te raadplegen wanneer u ziek bent, borstvoeding geeft of gebruikmaakt van medicijnen.

Bij Ginseng verkopen we niet alleen ginseng producten, maar ook tabletten die het Q10 co-enzym bevatten. Wilt u meer informatie over de effecten en de voordelen van deze tabletten? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar aleeuwen@ginseng.nl.

< A cup of ginseng tea a day keeps the doctor away! Onze nieuwe website staat live! >