A cup of ginseng tea a day keeps the doctor away!

13 Oktober, 2016 12:18

Ginseng thee is supergoed voor je. Het drinken van een kopje ginseng thee per dag heeft vele voordelen: zo verhoogt deze eetlustremmer de energie in het lichaam en de verbranding van het lichaamsvet. Elke dag een kopje ginseng thee drinken is dus een goede aanvulling op je voeding.

Wat is ginseng?

Ginseng is een plant die al duizenden jaren door Chinezen wordt gebruikt. Vroeger werden menselijke en goddelijke krachten toegekend aan ginseng. De plant groeit van nature in Noordoost-China, Noord-Korea, Siberië, Canada en Amerika. De officiële naam is Panax Ginseng; Panax staat voor ‘panacee’, dat Frans is voor ‘goed voor alles’. Ginseng is een plant waarvan de wortel na 4 tot 6 jaar geoogst wordt. In Nederland is ginseng een bestandsdeel in veel cosmetische producten zoals zalf, bodylotion en shampoo. Ook wordt ginseng in ons land geconsumeerd via tabletten en is het verwerkt in bepaalde drankjes, zoals bijvoorbeeld ginseng thee.

Alle voordelen

Het drinken van ginseng thee heeft veel voordelen:

  • Ginseng werkt kalmerend en helpt het lichaam om zich aan te passen aan stressvolle situaties.
  • Het is goed voor het immuunsysteem en de spijsvertering (dankzij de stof ginsenoside Rg3, die voorkomt in rode ginseng).
  • Kater? Drink een kopje ginseng thee en het zal snel minder worden.
  • Ginseng heeft een verjongend effect en stimuleert de aanmaak van nieuw weefsel. Hierdoor versnelt het de wondgenezing en vertraagt het dementie en haaruitval.
  • Ook in bed doet ginseng het goed: het verhoogt het libido en de vruchtbaarheid, en verlengt tevens het uithoudingsvermogen.
  • Het is het beste kopje thee voor het slapengaan, want ginseng werkt uitstekend tegen slapeloosheid.
  • Niet onbelangrijk: gingseng heeft kankerremmende eigenschappen, bestrijdt menstruatiepijn en heeft een positieve uitwerking op het geheugen en concentratievermogen.

Wil jij deze voordelen ook ondervinden? Bestel nu snel oplosbare ginseng thee in onze webshop. Want: a cup of ginseng tea a day keeps the doctor away!

< Oesterextract: een natuurlijke oppepper De voordelen van Q10 tabletten >